Ieder jaar op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. En dat is te merken, ineens is er volop aandacht in de media. Artikelen, interviews en achtergrondverhalen; het is als een karavaan op doortocht. Vrouwen laten dan zowaar weer van zich horen. Als stimulans voor meer vrouwen aan de top een waardevol initiatief. Toch geeft het ook te denken; dat er nog steeds een speciale vrouwendag nodig is. Alle berichten  lezend, valt op hoe traditioneel ook de media zelf zijn. Sla er maar een krant op na en zoek in welke katernen er bericht wordt; vaak in een speciale Vrouwenkatern.

Is dat nog wel van deze tijd? Is al die speciale aandacht nog wel nodig? Om één van de vrouwen uit ons onderzoek te citeren: “Vroeger zei mijn moeder: “Elke dag is een moederdag.” En zij voegt daar zelf aan toe: “En elke dag een vrouwendag.” Kennelijk moeten we daar in ons land nog aan wennen. Vroeger dacht ik, we leven in een vooruitstrevend land. Nu onze regering terughoudend heeft gereageerd op een Europees quotum, weet ik wel beter. Als het erop aankomt, geeft onze regering niet thuis. Er is dus nog veel werk aan de winkel.

De media heeft beterschap beloofd; er moeten meer vrouwen aan tafel. Met initiatieven van Shula Rijxman en Janneke van Heugten gaan die er komen. Ze rammelen aan de poort. Dit keer laten ze zich niet meer wegsturen. Er is een kentering gaande, vrouwen laten zich gelden. Aan mannen de keuze: verzetten we ons tegen meer diversiteit of geven we ook de vrouwen ruim baan? En genieten we van hun waardevolle bijdrage?

Het zou mooi zijn als Internationale Vrouwendag een dag wordt als elke andere; een mooie vrouwendag! In ieder geval is er vandaag volop gelegenheid om je als vrouw te presenteren. We wensen alle vrouwen en mannen vandaag een mooie Vrouwendag. En beginnen morgen weer een nieuwe…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen, lost u s.v.p. deze som op: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Kortingsactie in maart!

Zolang de voorraad strekt is de hardcover versie van het boek beschikbaar voor € 22,95 (en bij afname van 2 of meer exemplaren zelfs voor € 19,50 per stuk) in plaats van de verkoopprijs van € 26,00.

Bestel het boek hier.

Stuur een email!